Customer Care Manager

In onze business is geen dag hetzelfde, dus je wordt niet warm van routinematig werken. Dankzij jouw leidinggevende kwaliteiten functioneert de afdeling optimaal. Je motiveert je teamleden op een inspirerende manier, begeleidt hen om hun sterke punten naar voren te brengen en ondersteunt ze om aan hun minder sterke kanten te werken. Dankzij jouw logistieke kennis en expertise kun je onze processen optimaliseren en zo effectief mogelijk implementeren.

Herkenbaar?! Lees verder wat je als Customer Care Manager gaat doen:

Je komt te werken binnen de afdeling Customer Care van HealthLink in ‘s-Hertogenbosch, die nauw samenwerkt met de afdelingen Warehouse en Kwaliteit. Deze afdeling is het eerste aanspreekpunt voor verschillende klanten (meestal ziekenhuizen of artsen), via telefoon, fax en e-mail. Customer Care beheert het proces van orderinvoer tot aan facturatie voor deze klanten.

Binnen de afdeling ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de medewerkers (ongeveer 10, tot maximaal 25 fte), voor de juiste capaciteitsplanning en voor het behalen van kwalitatieve en kwantitatieve KPI’s. Daarnaast analyseer je de processen en optimaliseer je de aansturing om ervoor te zorgen dat het vereiste serviceniveau wordt behaald. Je evalueert de prestaties van Customer Care-teamleden op het gebied van naleving ons beleid en onze doelstellingen. Daarnaast evalueer je hun bijdragen in het bereiken van doelstellingen. Je houdt KPI’s van onze klanten scherp in de gaten en levert periodiek KPI-rapporten op.

Aantal uren: 40 uur per week (fulltime).
Locatie: Memphis, TN (Verenigde Staten

Wat hebben we jou te bieden?

Werken bij HealthLink betekent werken bij een jong en dynamisch bedrijf. We zijn er trots op dat we de verwachtingen van onze klanten keer op keer overtreffen, maar nemen onszelf vooral niet te serieus.

HealthLink daagt teamleden uit om het beste uit zichzelf te halen.  Bovendien bieden we flexibiliteit en ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. We bieden ook een ongekend goede werksfeer, in een hecht team. Naast een concurrerend salaris bieden we prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder die op het gebied van zorg en welzijn.

Wat breng je mee?

Uiteindelijk kan er maar één kandidaat de beste zijn. Daarom is het belangrijk dat je voldoet aan de omschrijving hieronder.

  • Je bent hbo- of universitair geschoold op het gebied van logistiek, bedrijfskunde of supply chain.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een operationele omgeving binnen de medische/farmaceutische industrie. Daarnaast heb je ruime ervaring in een vergelijkbare functie en het aansturen van minimaal 15 man.
  • Kennis van en ervaring met projectmanagementmethoden (bijvoorbeeld Prince 2).
  • Je bent communicatief sterk en beheerst de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
  • Analytisch en strategisch denken combineer je met een goed zakelijk inzicht.

Fysieke vereisten en werkomstandigheden:

Lang achter de computer werken.

Nieuwsgierig geworden? Grijp deze carrièrekans!

Solliciteer snel door je cv en motivatiebrief naar ons te sturen via onderstaand formulier.

N.B. Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Customer Care Specialist

Word jij mijn nieuwe collega?

Vul onderstaand formulier in.

Wil je eerst meer weten?

We vertellen je graag meer.

Vul je zoekopdracht in.